Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБлизько 5% заявок на вступ до «Гвардії наступу» подали жінки – МВС

Лише 2% з них проходять відбір

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко повідомила, що близько 5% заявок на вступ до «Гвардії наступу» подали жінки. Про це вона розповіла під час спеціальної події Українського жіночого конгресу, повідомляє «Укрінформ».

«На етапі подачі заявок було близько 5% жінок, але це дуже суворий відбір. І мотивація, і фізичний рівень підготовки мають бути досить високими. Зараз ми відслідковуємо, що тільки 2% проходять до «Гвардії наступу», – сказала Павліченко.

Також заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк розповіла, що в Збройних силах України лише 9% офіцерських посад обіймають жінки, а троє жінок мають генеральське звання.

«Хоч ми й рухаємося максимальними темпами залучення жінок до армії, а кожна українка має можливість обрати будь-яку військову професію, причому показник присутності жінок у Збройних силах найвищий серед усіх країн НАТО, усе ж у ЗСУ лише 9% офіцерів складають жінки», – сказала Кондратюк.

Вона зауважила, що низьку присутність жінок на керівних посадах в армії треба виправляти. На думку Кондратюк, Україні необхідно орієнтуватися на гендерну рівність і рівномірний розподіл жінок на різних посадових рівнях у арміях країн-членів НАТО.

«Увесь світ побачив, що українські жінки відіграють чільну роль у боротьбі за мир і безпеку. План дій НАТО з питань жінок, миру й безпеки передбачає подальший розвиток й інтеграцію рівності в усю діяльність політичних, цивільних і військових структур НАТО. Україна вже має успіхи в цьому напрямі, попри виклики війни», – додала Кондратюк.

Раніше заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що насьогодні в Збройних силах України перебувають 42 тисячі військовослужбовиць. Разом із цивільними працівницями – 60 тисяч. На передовій перебуває 5 тисяч військовослужбовиць.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.