Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАвстралійський дитячий мультсеріал звинуватили в підтримці бодішеймінгу

В одному з епізодів персонажі скаржилися на власні тіла

Творців австралійського дитячого мультсеріалу «Блуї» звинуватили в бодішеймінгу за епізод, у якому критикується вага персонажів. Про це пише The Guardian.

В епізоді «Вправи» батьки Блуї, головного героя, скаржаться на власні тіла й кажуть, що їм потрібно почати займатися спортом, щоб привести себе до ладу. Блуї погоджується зі словами батьків.

Кадр з епізоду «Вправи»

Епізод розкритикували, заявивши, що він може нав’язати дітям упередження, повʼязані з вагою. Після критики телеканал ABC відредагував епізод, прибравши суперечливу сцену. Тепер персонажі в мультику просто виконують разом фізичні вправи, а згодом батько Блуї йде до терапевта, де йому кажуть, що він у «чудовій формі».

Більшість медиків позитивно відреагували на рішення відредагувати епізод. «Замість того, щоб пропагувати й нормалізувати негативне ставлення до нашого тіла, ми повинні заохочувати наших дітей мати здорові стосунки зі своїм тілом і спонукати їх займатися спортом у приємний спосіб», – сказала докторка Ханна Джарман, наукова співробітниця Центру соціального й раннього емоційного розвитку Університету Дікіна.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.