Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«У неї гормональний сплеск». Поліцейська з Шотландії вимушено звільнилася через мізогінію колег

Керівництво не зважало на її скарги

Співробітниця поліції Шотландії Джорджина Галліван сказала, що була змушена звільнитися з посади через жінконенависництво й ігнорування її скарг на нього. Про це пише The Telegraph.

Джорджина працювала у відділі інформаційних технологій поліції Шотландії й до цього отримувала гарні відгуки про свою роботу. Проблеми почалися, коли вона поскаржилася на поведінку свого колеги-чоловіка у 2017 році. Той сказав її напарникам, що в неї «гормональний сплеск» і що «жінки на цій планеті тільки заради одного».

«Це було принизливо, оскільки відбувалося на очах у колег, з якими ми працювали так довго», – каже Джорджина. Після скарги, за словами поліцейської, ставлення до неї змінилося. «Усе перетворилося на «вона проблематична, у неї негаразди з психічним здоров’ям», – додає вона.

За словами Галліван, керівництво, схоже, серйозно поставилося до її скарги й розпочало дисциплінарне провадження. Однак, сказала Галліван, її офіційно не поінформували про результати, а чоловік, на якого вона скаржилася, повернувся до роботи. За словами Галліван, він продовжував ображати її, а також домагався до неї.

Після цього вона взяла тривалий лікарняний, а згодом звільнилася, коли зрозуміла, що поліція намагається змусити її замовкнути замість того, щоб реагувати на її скаргу.

Наразі Джорджина – одна з чотирьох поліцейських Шотландії, які публічно заявили про сексизм на роботі. Одну з них, колишню офіцерку з вогнепальної зброї Рону Мелоун, суд визнав потерпілою через «жахливу культуру» в її підрозділі.

У відповідь на ці випадки перший міністр Хамза Юсаф пообіцяв «зробити більше» задля подолання нерівності в колективах поліції й сказав, що ставиться до цього «надзвичайно серйозно». Зокрема, поліція Шотландії призначила «спеціалізованого старшого офіцера», який має «боротися з упередженістю» на всіх рівнях.

Фото: instagram/policescotlandofficial

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.