Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРоль художника на британській церемонії коронації вперше отримала жінка

Вона створить серію невеликих картин із зображенням церемонії

Британській художниці Ейлінг Гоґан доручили намалювати церемонію коронації Чарльза ІІІ. Про це повідомили на сайті королівської родини.

Гоґан стане першою жінкою, якій дали таке завдання. Вона напише 10 невеликих картин про церемонію коронації, що відбудеться у Вестмінстерському абатстві 6 травня. З найліпших картин згодом створять більш великі полотна.

Ейлін Гоґан – почесна професорка Лондонського університету мистецтв, опікунка Королівської школи малювання й посолка центру Salvesen Mindroom. У минулому вона також створювала портрети Чарльза і його дружини Камілли.

Вона прокоментувала свою майбутню роль на церемонії коронації: «Я хочу зафіксувати, як у 2023 році церемонія відображає соціальні й політичні значення, що стосуються монархії, віросповідань, держави й пастви. Усе це міститься в архітектурі Вестмінстерського абатства, яке саме собою є втіленням столітніх змін».

Коронація Чарльза стане першою за майже 70 років. Остання була для його матері, королеви Єлизавети II , у червні 1953 року. Єлизавета II правила 70 років і сім місяців, найдовше з усіх британських монархів. Вона померла 8 вересня 2022 року.

Фото: Chris Jackson

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.