Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЩороку 12 мільйонів неповнолітніх дівчат виходять заміж – ООН

На викорінення дитячих шлюбів піде близько 300 років

Новий звіт ЮНІСЕФ показав, що, попри скорочення кількості шлюбів із неповнолітніми дівчатами, 12 мільйонів із них щорічно виходять заміж. Про це пише The Guardian.

Однією з цілей діяльності ЮНІСЕФ є повна ліквідація шлюбів із дітьми як практики. Організація планувала досягти цього до 2030 року. За останні 10 років відсоток дитячих шлюбів дійсно знизився з 23% до 19% від усіх шлюбів. Але з нинішніми темпами на повне викорінення цієї проблеми знадобиться близько 300 років.

«Зниження рівня дитячих шлюбів у Південній Азії, де проживає 45% неповнолітніх наречених у світі, підкріплює загальну позитивну тенденцію. Індія теж прогресує в скороченні дитячих шлюбів. Але в Африці кожна третя дівчина виходить заміж у віці до 18 років. Найвищий рівень дитячих шлюбів – у Західній і Центральній Африці, де знаходяться 7 із 10 країн із такою проблемою», – каже Клавдія Каппа, провідна авторка звіту.

У звіті також зазначається, що на такі шлюби впливають різноманітні кризи, конфлікти, природні катаклізми тощо. Вони підштовхують неповнолітніх дівчат швидше виходити заміж, щоб отримати від чоловіка фінансовий, соціальний чи фізичний захист.

За оцінками ООН, 640 мільйонів дівчат і жінок, які живуть сьогодні, вийшли заміж до 18 років. Водночас шлюб і секс у надто ранньому віці спричиняють численні проблеми зі здоров’ям, підвищують ризик смерті під час пологів і серйозних ускладнень під час вагітності.

Фото: Indiatoday

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.