Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВідкритий чемпіонат Мадрида з тенісу розкритикували за сексистське вбрання для дівчат

Вибір такого одягу назвали способом «фемінізувати» дівчат на тлі хлопців

Відкритий чемпіонат Мадрида з тенісу піддався критиці через сексистську уніформу для болгьорл – дівчат, які під час гри подають гравцям м’ячі. Про це повідомляє The Telegraph.

Дівчат одягли в укорочені топи, що демонструють живіт, спідниці-кльош і високі шкарпетки. Водночас болбої, хлопці, які подають м’ячі, одягнені в спортивні шорти й футболки. Іспанська асоціація жінок у професійному спорті заявила, що готується подати офіційну скаргу на вбрання для болгьорл.

Прессекретарка асоціації Пілар Кальво зауважила, що така уніформа – це спосіб «фемінізувати» дівчат на тлі хлопців. «Зрештою, це форма сексистського насильства, яка настільки поширена, що люди навіть не помічають її», – сказала вона в інтервʼю Público.

Перед цим Відкритий чемпіонат Мадрида з тенісу і його спонсор Mutua Madrileña організували кампанію проти гендерного насильства. У її межах провідні спортсмени й спортсменки, зокрема тенісисти Іґа Швьонтек і Стефанос Ціціпас, знялися в рекламі, де чоловіків, які жорстоко поводяться з жінками, називають «невдахами». Кальво стверджує, що рішення по-різному одягти хлопців і дівчат, які подають м’ячі, завадило донести меседж кампанії.

Ця суперечка перегукується зі скандалом 2004 року, коли турнір, тоді відомий як Madrid Masters, найняв жінок-моделей, які мали подавати м’ячі, одягнувши їх у тісні топи й спідниці з розрізами. Американський тенісист Андре Агассі тоді заявив, що йому «мʼяко кажучи, було важко зосередитися на мʼячі».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.