Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниTikTok стежив за користувачами, які дивилися ЛГБТК+ контент – WSJ

Інформацію про них вносили в окремий список

Працівники TikTok слідкували за користувачами, які переглядали ЛГБТК+ контент у застосунку, і збирали інформацію про них в окремий список. Про це повідомили в The Wall Street Journal, пише видання New York Post.

Колишні співробітники TikTok розповіли WSJ, що працівники платформи відстежували користувачів, які часто переглядали відео, позначені тегами ЛГБТК+. Інформацію про цих користувачів вносили в окремий список, який був доступний працівникам TikTok щонайменше впродовж року.

Працівники TikTok у США, Великій Британії й Австралії у 2020 і 2021 роках вказували на цю проблему вищому керівництву. Вони побоювалися, що ці дані про користувачів можуть передати третім сторонам або використати з метою шантажу. Особливо це несе загрозу користувачам застосунку, які мешкають у країнах, де гомосексуальні стосунки заборонені й караються.

У TikTok прокоментували ситуацію: «Захист конфіденційності й гарантування безпеки людей, які користуються TikTok, є одним з наших головних пріоритетів». Речниця TikTok повідомляла, що майже рік тому в США видалили інформаційну панель, яку використовували для доступу до даних про тих, хто дивиться ЛГБТК+ контент.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.