Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОрганізатори жіночого забігу в Іспанії вибачилися за те, що вручили переможниці кухонний комбайн

Через такий вибір призу їх звинуватили в сексизмі

Після звинувачень у сексизмі організатори Carrera de la Mujer, іспанського жіночого забігу, вибачилися за те, що вручили переможниці кухонний комбайн. Про це повідомляє The Guardian.

Вибір призів для учасниць забігу привернув увагу громадськості, коли його прокоментувала державна секретарка Іспанії з питань рівності Анхела Родрігес. Посадовицю обурило, що переможниця забігу отримала кухонний комбайн, а інші – продукти з 0% жирності.

«Якщо ти переможеш, будеш домогосподаркою, а якщо ні, то принаймні схуднеш», – написала Родрігес.

У своєму Twitter організатори забігу опублікували заяву, у якій зазначили, що не вважали дарування переможниці кухонного комбайну проявом сексизму.

«Ми приносимо свої вибачення, але вважаємо, що цей продукт не має сексистського характеру й ідеально підходить для будь-якого спортсмена, який хоче поліпшити свої харчові звички. Нам шкода, якщо хтось із жінок почувалися ображеними», – ідеться в заяві.

Організатори також пообіцяли «вжити заходів», щоб уникнути подібних випадків у майбутньому.

У семикілометровому забігу в Мадриді брали участь 32 тисячі жінок, перемогу здобула сербка Івана Загорац. Carrera de la Mujer цього року відбувся в іспанський День матері й був спрямований на підтримку постраждалих від домашнього насильства й людей, хворих на рак.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.