Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІгнорування займенників і звітування батькам. У Північній Дакоті ухвалили закон проти транслюдей

Опоненти назвали його таким, що порушує права людей

Губернатор Північної Дакоти Дуґ Бурґум підписав законопроєкт, спрямований обмежити права трансгендерних людей у штаті. Про це пише The Guardian.

Він дозволяє вчителям державних шкіл і держслужбовцям ігнорувати займенники, які використовують їхні трансгендерні учні й колеги. Учителі тепер зобов’язані повідомляти батьків або законних опікунів, якщо їхні діти ставлять під сумнів свою гендерну ідентичність. Окрім цього, трансгендерним учням заборонено користуватися комфортною для них убиральнею без дозволу батьків або опікунів.

У заяві губернатора йдеться, що новий закон «збалансовує права й інтереси учнів, батьків і вчителів». Прихильники закону вважають, що цей захід посилює батьківські права і «приносить душевний спокій» вчителям. Деякі стверджують, що губернатор мав би зробити більше для обмеження прав трансгендерних людей.

Водночас опоненти стверджують, що республіканські лідери штату порушують конституційні права учнів і вчителів, а також наражають на небезпеку трансгендерну молодь, яка може мати складні стосунки з батьками.

«Обовʼязкове розкриття гендерної ідентичності учнів порушує їхнє право на приватне життя в школі. Особливо це стосується трансмолоді, яка не почувається безпечно вдома. А створення сприятливого робочого й навчального середовища також вимагає ставитися до людей з гідністю й повагою, щонайменше використовувати комфортні для них імʼя й займенники. Це (ухвалення закону – ред.) незаконні й дискримінаційні практики», – сказав Коді Шулер, менеджер з адвокації Американського союзу громадянських свобод Північної Дакоти.

Ухвалення цього закону – один зі способів республіканців обмежити права ЛГБТК+ людей у США. Палата представників і Сенат Північної Дакоти підтримали закон більшістю голосів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.