Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДональда Трампа визнали винним у сексуальному насильстві

Він має виплатити два мільйони доларів компенсації

Суд присяжних у США визнав колишнього президента Дональда Трампа винним у сексуальному насильстві щодо колишньої журналістки й колумністки Елізабет Джин Керролл. Про це повідомляє CNN.

Керролл подавала позов, стверджуючи, що Трамп зґвалтував її в гардеробній універмагу на Мангеттені в середині 90-х. Присяжні не визнали, що це було зґвалтування, але визнали, що Трамп дійно вчинив сексуальне насильство щодо жінки.

Тепер він має виплатити Керролл два мільйони доларів компенсації за цивільний позов. Ще три мільйони Трамп повинен виплатити за наклеп, коли він заперечував факт сексуального насильства.

У своїй соцмережі Truth Social Трамп написав, що вирок – це «ганьба» й він його оскаржуватиме. Суд він назвав «несправедливим», а також заявив, що не знає, хто така Елізабет Джин Керролл.

Дональда Трампа не ув’язнили, оскільки строк давності справи, а також термін подання цивільних позовів давно сплив. Однак у травні 2022 року в Нью-Йорку ухвалили закон, який дозволяє постраждалим від насильства подати проти кривдника цивільний позов про відшкодування збитків, навіть якщо період для подання позову минув.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.