Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниП’ять сенаторок Південної Кароліни спільно борються з повною забороною абортів у штаті

Вони стверджують, що заборона абортів – це контроль над жінками

П’ять сенаторок Південної Кароліни об’єдналися, щоб боротися з упровадженням повної заборони на аборт у штаті. Про це пише The New York Times.

Ці жінки – це Катріна Шейлі, Пенрі Густафсон, Міа Маклеод, Сенді Сенн і Марджі Брайт Метьюз. Троє з них республіканки, одна – демократка, а ще одна не представляє жодну партію. Жінки називають себе «сестрами». Вони виступають проти республіканської більшості в Сенаті, намагаючись блокувати їхні спроби обмежити право на аборт у штаті.

«Ці рішення повинні ухвалювати жінки, їхні лікарі, чоловіки чи партнери; 170 законодавцям у штаті Південна Кароліна не обов’язково робити такий вибір», – сказала Катріна Шейлі.

Сенаторки наголошують, що заборона абортів – це контроль над жінками і що це перетворює жінок на «машини для народження дітей», наводячи як порівняння роман-антиутопію «Оповідь служниці». Вони також заперечили заяви політиків про те, що жінки використовують аборт як засіб контролю над народжуваністю.

Кожна із сенаторок підтримує право на аборт, однак їхні думки щодо термінів різняться. Марджі Брайт Метьюз і Міа Маклеод вважають, що робити аборт можна до 24 тижня. Нині в Південній Кароліні аборти дозволені до 21 тижня.

Пенрі Густафсон і Сенді Сенн кажуть, що обмежити проведення аборту потрібно після першого триместру, але з винятками. На думку Катріни Шейлі, вона особисто залишила б вибір жінкам, їхнім партнерам і лікарям, бо «жінки знають, що буде кращим для їхніх тіл».

«Ми, жінки, не просили й не хочемо вашого захисту. Нам це не потрібно. Ми не віримо в те, що ви дійсно хочете піклуватися про нас», – сказала Сенді Сенн, у зверненні до колег-чоловіків у Сенаті.

Фото: Audra Melton for The New York Times

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.