Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБлизько 29% українців досі слухають музику російських виконавців – дослідження

Деякі почали слухати її менше, ніж раніше

Дослідницька компанія Gradus Research провела восьму хвилю досліджень «Градус суспільства під час війни». Вони дослідили перехід громадян на українську мову в побуті й популярність російської музики серед українців. Про це пише «Ліга.Life».

За даними дослідження, 61% громадян спілкується українською мовою в побуті. До повномасштабної війни цей показник становив 43%, а російською спілкувалися 56%.

Найбільший приріст частки українськомовного населення в південному регіоні (+23%), Києві (+23%), а також у східному (+19%) регіоні України. Найбільш активно на українську мову переходять молодь (18–24 роки) і старша вікова група (55–60 років).

Щодо споживання музики російських виконавців, то 45% опитаних українців повідомили, що після початку повномасштабної війни повністю відмовилися від російської музики. Ще 20% респондентів зазначили, що не слухали її й до війни. Близько чверті респондентів (22%) слухають, але значно менше, ніж раніше. І лише 7% опитаних слухають російську музику в тому ж обсязі.

Опитування провела дослідницька компанія Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному застосунку. Вибірка: 1000 респондентів у віці 18–60 років, які мешкають у населених пунктах з чисельністю понад 50 000 жителів. Період проведення: 24–25 квітня 2023 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.