Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США можуть уперше дозволити продаж протизаплідного препарату без рецепту

Оскільки продукт уже давно є на ринку

Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) хоче дозволити продаж протизаплідного препарату Opill без рецепту, оскільки той присутній на ринку медичних засобів протягом десятиліть. Про це пише Associated Press.

Раніше виробник ліків Perrigo звернувся до FDA з проханням дозволити продажі протизаплідного препарату Opill. Панель радників FDA одноголосно проголосувала за дозвіл продавати засіб без рецепту на рівні з очними краплями й таблетками від алергії. Однак остаточне рішення FDA щодо Opill оголосять улітку.

Незалежні дослідження з’ясували, що більшість жінок без проблем зрозуміли інструкцію препарату й здатні самостійно використовувати його належним чином.

«З огляду на баланс між користю й ризиком нам було б важко виправдати заборону продавати цей препарат без рецепту. Він неймовірно ефективний незалежно від того, чи його продають за рецептом, чи без нього», – каже Марія Койл, фармацевтка з Університету штату Огайо, яка очолювала групу дослідників Opill.

Хоча потенційне позитивне рішення FDA не поширюватиметься на інші протизаплідні препарати, багато хто вважає, що цей випадок відкриє двері й для інших виробників.

Препарат Opill був уперше схвалений у США 50 років тому. Дослідження тоді показали, що його ефективність у запобіганні вагітності оцінюється в понад 90% за щоденного вживання. Зараз FDA вбачає користь у дозволі Opill у тому, що той поліпшить контроль за народжуваністю в США, особливо серед молодих людей і груп із низьким рівнем доходу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.