Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Нью-Йорку ухвалили закон про заборону дискримінації за вагою й зростом

Тепер його має підписати мер

Міська рада Нью-Йорка ухвалила закон, який забороняє дискримінувати людей за вагою й зростом під час працевлаштування, отримання житла й доступу до громадських приміщень. Про це пишуть AP і The New York Times.

Документ доповнює перелік із 27 ознак, за якими вже заборонена дискримінація: стать, вік, раса, сексуальна орієнтація, гендерна ідентичність, етнічне походження, інвалідність тощо. Утім законопроєкт передбачає винятки, коли зріст чи вага є важливими для виконання певної роботи. Наприклад, це стосується поліцейських або пожежників.

«Людям із різними типами статури не лише відмовляють у роботі й просуванні службою, на які вони заслуговують. Суспільство заперечує їхнє існування, не пропонуючи жодних засобів правового захисту від цього упередженого ставлення», – сказав Шон Абреу, ініціатор ухвалення законопроєкту й член міської ради.

Документ має підписати мер Нью-Йорка Ерік Адамс, який раніше заявляв, що «вага не повинна бути причиною різного ставлення до людей». Якщо мер підпише закон, то Нью-Йорк стане найбільшим містом у США, де заборонена дискримінацію за вагою.

Дискримінацію за вагою вже заборонили в штатах Вашингтон і Мічиган. Подібний законопроєкт розглядадають у штатах Нью-Джерсі, Массачусетс і Нью-Йорк.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.