Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПапа Римський непокоїться, що дітей у родинах стали замінювати домашніми улюбленцями

А створення сім’ї в Італії він назвав привілеєм для заможних

На конференції в Римі, присвяченій демографічній кризі в Італії, Папа Римський Франциск сказав, що створення сім’ї в Італії вимагає «титанічних зусиль», а в деяких випадках дітей у родинах стали замінювати домашніми тваринами. Про це пише BBC.

Папа Франциск розповів, що одного разу жінка попросила його благословити свою дитину й відкрила свою сумку, у якій сиділо цуценя. «Мені урвався терпець, і я відказав їй: стільки дітей голодують, а ти мені собаку приводиш?», – сказав він.

Папа Римський також зауважив, що на зниження рівня народжуваності впливають поширені серед молоді відчуття нестабільності й невизначеності. «Складно знайти стабільну роботу, захмарна оренда й недостатня зарплатня – це справжні проблеми», – сказав він.

Італія має один із найнижчих показників народжуваності в ЄС і, за різними оцінками, може втратити майже пʼяту частину своїх жителів до 2050 року. На це також впливає недосконала система догляду: матерям важко поєднувати роботу з сімейним життям, багато жінок втрачають роботу через вагітність.

Також не всі родини можуть дозволити собі необхідні блага. За даними організації Save the Children, 6 із 10 матерів в Італії не мають доступу до ясел.

Прем’єрка Джорджія Мелоні назвала стрімке падіння народжуваності в Італії «надзвичайною ситуацією в країні». Вона створила спеціальне міністерство для вирішення проблеми зниження народжуваності. А її уряд планує звільнити сім’ї від сплати прибуткового податку, щоб заохотити їх заводити дітей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.