Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПитання безпеки: у соцмережах обговорюють необхідність жіночих купе в потягах «Укрзалізниці»

Із таким проханням до компанії звертаються не вперше

Упродовж останнього тижня в соцмережах розвинулася дискусія щодо створення окремих жіночих купе в потягах «Укрзалізниці». Багато жінок поділилися, що в більшості випадків не почуваються безпечно, коли подорожують в одному купе разом із чоловіками.

Обговорення щодо необхідності окремих купе для жінок почалося з допису у Twitter користувачки @Unamanunaa. Вона розповіла, що мала подорожувати разом із трьома чоловіками, однак хвилювалася через свою безпеку й тому перемістилася до іншого купе. Дівчина закликала «Укрзалізницю» зробити окремі купе для жінок.

«Якби я залишилась у тому купе, може б, і нічого не сталося. А може, ви б почули новину, що дівчину 24 років зґвалтували три чоловіки. Ніхто не знає, які є альтернативні варіанти розвитку», – написала дівчина.

Багато користувачок Twitter підтримали дівчину й поділилися своїми страхами щодо подорожей в одному купе з чоловіками, а дехто з них розповіли про власний досвід домагань у потягах.

Водночас деякі користувачі Twitter заявили, що пост дівчини заснований лише на її власному досвіді й містить сексизм щодо чоловіків.

«Укрзалізницю» не вперше закликають створити окремі купе для жінок. У 2020-му компанія пояснювала, чому не може цього зробити:

«Відсутній достатній ресурс парку пасажирських вагонів для виділення окремих купе. Тобто може виникнути ситуація з недостатньою заселеністю вагонів, що призведе до незадоволення потреб населення в наявності вільних місць у потягах. По-друге, із правового погляду ми не можемо відмовити пасажиру в купівлі квитка. Крім того, онлайн «Укрзалізниця» не може гарантувати, що в купе потяга буде чоловік або жінка. Існують імена й прізвища, які важко ідентифікувати за статевою ознакою: це можуть бути іноземні, подвійні імена тощо», – писали в «Укрзалізниці».

Фото: Facebook/Укрзалізниця

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.