Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПоліції Великої Британії заборонили запитувати необов’язкові дані потерпілих від зґвалтувань

Щоб їх не могли використати проти потерпілих

Офіцерам Великої Британії заборонили запитувати деталі з життя постраждалих від сексуального насильства, якщо це не є «абсолютно необхідним». Так хочуть захистити потерпілих і водночас прискорити слідство. Про це пише The Telegraph.

Ці правила є частиною нового закону про потерпілих й ув'язнених. Він дозволяє потерпілим від насильства не надавати додаткову особисту інформацію, як-от: терапевтичні, медичні, шкільні чи інші особисті документи. Справу водночас не закриватимуть.

Якщо така особиста інформація все ж потрібна слідству, працівники поліції мають проінформувати потерпілих про те, який тип інформації запитується, чому і як вона буде використана.

До цього у Великій Британії також ввели обмеження щодо доступу поліції до телефонів постраждалих. Це пов’язано з тим, що до 60% потерпілих відмовляються висувати обвинувачення проти кривдників через те, що слідство втручається в їхнє приватне життя. Це призводить до тривалих затримок у зверненні до суду й до ризиків повторного нападу на постраждалих осіб.

Кількість сексуальних злочинів у Великій Британії зросла на третину з часів до пандемії COVID-19. Водночас частка висунутих звинувачень у країні впала до 1,3%.

Фото: Freepik.com

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.