Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТорік у світі стратили майже 900 людей – Amnesty International

Це найвищий показник за останні п’ять років

Упродовж 2022 року у 20 країнах світу задокументували страту 883 людей. Це найвищий показник за останні п’ять років, повідомила правозахисна організація Amnesty International у своєму звіті.

Згідно зі звітом, у 2022 році стратили на 53% більше людей, ніж у 2021-му. Від усіх минулорічних страт 90% припадають на Іран, Саудівську Аравію й Єгипет. Повідомляють, що в Саудівській Аравії за день стратили 81 людину.

Також в Amnesty International підтвердили, що людей страчують у В’єтнамі, Сирії, Афганістані й Північній Кореї. Кількість страчених встановити не вдалося. У звіті немає даних щодо страт у Китаї, оскільки Пекін засекречує дані про смертні вироки в країні.

У 2022 році страти відновилися у п’яти країнах: Афганістані, Кувейті, М’янмі, Палестині й Сінгапурі. Водночас країни, як-от: Казахстан, Папуа-Нова Гвінея, Сьєрра-Леоне й Центральноафриканська Республіка скасували смертну кару за всі злочини. А Екваторіальна Гвінея й Замбія скасували смертну кару лише за звичайні злочини.

Загалом станом на грудень 2022 року 112 країн скасували смертну кару за всі злочини, а дев’ять країн скасували смертну кару лише за звичайні злочини.

«Ми продовжуватимемо кампанію, доки смертна кара не буде скасована в усьому світі», – наголошують в Amnesty International.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.