Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРеспубліканці в Алабамі пропонують карати за переривання вагітності як за вбивство

Навіть якщо вагітність зірвалася з природних причин

Новий законопроєкт Республіканської партії в штаті Алабама пропонує кваліфікувати аборт як убивство й карати жінок відповідно. Про це пише Rolling Stone.

Такі пропозиції висунув новий член палати представників штату Алабама Ерні Ябро, який раніше виступав за свободу прийняття рішень щодо особистого здоров’я. У його законопроєкті дитина розглядається як потерпіла.

Ябро прагне вилучити з кримінального кодексу штату «положення, яке забороняє судове переслідування за вбивство чи посягання на життя дитини внаслідок будь-якого аборту», а також заборону на «судове переслідування вбивства чи нападу на будь-яку жінку щодо її власної ненародженої дитини».

Законопроєкт не передбачає винятків для тих жінок, чия вагітність перервалася з природних причин, наприклад, якщо в жінки стався викидень. Право на аборт, утім, матимуть потерпілі від сексуального чи домашнього насильства.

Спостерігачі законодавчого органу Алабами кажуть, що законопроєкт Ябро не отримає необхідної підтримки для просування.

Дана Сассман, виконувачка обов’язків директора національної правозахисної групи Pregnancy Justice, каже, що закон про криміналізацію вагітних в Алабамі вже і так є. Ідеться про поправку до конституції, яка гарантує «особистість» ембріону.

Цього року генеральний прокурор Стів Маршалл посилався на цю поправку, коли заявив, що його офіс буде «переслідувати жінок, які самостійно робили аборти».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.