Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВідому тренерку WNBA звинуватили в дискримінації вагітної баскетболістки. Що відомо

Тренерку усунули на два матчі

Жіноча національна баскетбольна асоціація (WNBA) усунула тренерку Las Vegas Aces Бекі Геммон через заяву баскетболістки Діріки Гембі. Спортсменка звинуватила клуб у непрофесійному й дискримінаційному ставленні до неї через її вагітність. Про це пише «Суспільне Спорт».

На початку року, коли Гембі очікувала свою другу дитину, Las Vegas Aces обміняли її до клубу Los Angeles Sparks. Американка заявила, що обмін стався саме через те, що вона повідомила про свою вагітність.

«Щоб схилити до продовження контракту, мені пропонували речі, яких не дотрималися. Мене звинуватили в тому, що я продовжувала контракт уже вагітною. Це не так. Мені казали, що я «знак питання», що йшлося, ніби я казала, що «знову завагітнію», існували побоювання щодо моєї віддачі в команді. Мені казали, що я «не дотрималася своєї сторони угоди» (адже «ніхто не очікував, що я знову завагітнію впродовж двох років»)».

За словами Гембі, її питали, чи планувала вона вагітність, і, коли вона відповіла «ні», то їй сказали, що вона «не вживала заходів, щоб не завагітніти».

«Я збиралася грати цього сезону. Змушувала себе працювати впродовж усього терміну вагітності, продовжувала займатися самостійно або з клубним персоналом, навіть коли в окремі дні було незручно ходити. Тільки щоб мені сказали, що я «несерйозно ставилася до своїх тренувань», – заявила спортсменка.

Після скарги Гембі, яку вона подала в січні, ліга почала розслідування й у результаті встановила, що клуб Las Vegas Aces порушив правила поведінки на робочому місці. WNBA відсторонила головну тренерку команди Бекі Геммон на два матчі. Її усунення пов’язали з коментарями, які Геммон висловлювала Гембі щодо її вагітності.

Геммон відкинула звинувачення, заявивши, що ставилася до Гембі «з турботою» після того, як та повідомила про свою вагітність.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.