Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Одягнися як хлопець». У Міссісіпі трансгендерній дівчині заборонили приходити на випускний

Їй не дозволили відвідати церемонію в сукні

Трансгендерна дівчина з американського штату Міссісіпі не пішла на свій випускний через відмову «одягатися як хлопчик». Про це пише CNN.

Дівчина розповіла, що напередодні випускного її привели в офіс директорки школи в Галфпорті, де вона навчається, і запитали, що вона збирається вдягнути на церемонію.

«Я сказала їй, що одягну білу сукню, тоді вона сказала, що мені не дозволять одягнути сукню, і я повинна буду одягнути хлопʼячий одяг», – розповіла дівчина. За її словами, іншим учням таке питання не ставили.

Після цього дівчина і її батьки подали федеральний позов до суду, вимагаючи від шкільного округу Гаррісона дозволити дівчині одягнутися на випускний так, як вона хоче.

У позові також ішлося, що дівчина одягала сукні на уроки й позакласні заходи в старшій школі, зокрема на випускний бал минулого року, і вона не повинна стикатися з дискримінацією під час випускного. Утім, за день до події федеральний суддя в Галфпорті все ж відхилив позов родини.

У коментарі CNN дівчина зазначила, що «радше відстоюватиме те, що є правильним, ніж буде приниженою». Родина дівчини надалі планує оцінити свої правові можливості.

«Ми збираємося продовжувати говорити про це й продовжувати боротися за те, що вважаємо правильним», – заявила мати дівчини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.