Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЦентри допомоги постраждалим від сексуального насильства розгорнули в 10 містах України

Можна отримати юридичну, психологічну й інформаційну допомогу

У десяти містах України розгорнули центри допомоги для постраждалих від сексуального насильства: Запоріжжі, Дніпрі, Києві, Мукачеві, Харкові, Херсоні, Полтаві, Чернівцях, Одесі й Кропивницькому.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на форумі «Повага. Допомога. Справедливість», пише «Укрінформ».

За словами Стефанішиної, українська влада створює умови, щоб постраждалі від сексуального насильства з боку російських військових могли отримати комплексну спеціалізовану допомогу, зокрема юридичну, психологічну й інформаційну.

«Це злочин, який більшість людей через страх, сором, психологічну травму хочуть природним чином назавжди лишити в кутках памʼяті й у тіні свідомості. Це та мета, яку переслідують злочинці: жертви будуть мовчати, тому ми робимо все можливе, щоб пояснити важливість звернення по допомогу тим, хто, можливо, не готовий звертатися до правоохоронної системи», – сказала Стефанішина.

За її словами, важливими є нормалізація психоемоційного стану постраждалих, пропрацювання травм насильства. Вона нагадала, що торік у травні уряд погодив з ООН відповідну програму співробітництва.

Раніше стало відомо, що поліція відкрила 70 кримінальних проваджень за фактами вчинення сексуального насильства російськими військовими. На деокупованих територіях восьми областей створили вісім спеціальних груп поліції, які виявлятимуть і фіксуватимуть сексуальні злочини росіян в Україні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.