Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНевідомі розбили надгробок на могилі загиблої Махси Аміні в Ірані

Це не перший подібний випадок

В Ірані невідомі розбили скло на надгробку на могилі Махси Аміні, яка померла у вересні 2022 року й чия смерть викликала протести в країні. Про це пише BBC.

Брат дівчини Ашкан Аміні повідомив, що це був другий напад за останні місяці. «Навіть скло вашого надгробка їм заважає, – написав Ашкан Аміні. – Скільки б не ламали, ми все виправимо. Подивимося, хто перший втомиться».

Адвокат родин Салеха Нірбахта сказав, що надгоробок пошкодили особи, «відомі подібними огидними діями в минулому». Батько Махси розповів, що іранська влада не дозволяла встановити захисний завіс над могилою дівчини. Зварювальникові, який мав встановити захист, погрожувати закриттям бізнесу.

Махса Аміні померла в лікарні в Тегерані 16 вересня, за три дні після того, як її затримала поліція моралі в столиці за нібито порушення суворого іранського дрескоду щодо носіння хіджаба.

Свідки стверджують, що Махсу Аміні били під час тримання під вартою, проте уряд Ірану заперечує це й натомість стверджує, що дівчина померла через «раптову серцеву недостатність».

Перші протести в Ірані відбулися після похорону Махси Аміні, а затим швидко поширилися країною й перетворилися на один із найсерйозніших викликів для Ісламської Республіки з часів революції 1979 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.