Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄСПЛ зобов’язав Румунію дозволити цивільні партнерства для одностатевих пар

Суд постановив, що країна порушує права ЛГБТ-пар

Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) зобов’язав уряд Румунії запровадити цивільні партнерства в країні. Про це пишуть HotNews.

Суд розглянув скаргу від правозахисної організації ACCEPT і постановив, що Румунія порушила статтю 8 Європейської конвенції про права людини щодо поваги до приватного й сімейного життя. Зокрема, країна порушує права одностатевих пар, не дозволяючи їм офіційно оформити свої стосунки.

До позову ACCEPT також доєдналося 42 людини. Це найбільша кількість ЛГБТК+ людей, які до цього часу зверталися до ЄСПЛ щодо захисту свого приватного життя.

Президент Національної ради з боротьби з дискримінацією (CNCD) Чаба Ашталош сказав, що рішення ЄСПЛ «не є несподіваним» і що Румунія повинна ухвалити законодавство про цивільні партнерства.

«Дуже важливо, що ЄСПЛ не прийняв аргумент держав про те, що в суспільстві є значна кількість громадян, які не схвалюють одностатеві партнерства», – сказав Ашталош.

Однак він сумнівається, що впровадження цивільних партнерств обговорюватиметься в цьому році, коли відбудеться виборча кампанія.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.