Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Не будь покидьком»: застосунок для знайомств WeAreX випустив ґайд з етикету на побаченнях

У межах кампанії про здорове спілкування між партнерами

Секс-позитивний застосунок для знайомств WeAreX започаткував кампанію «Не будь покидьком», щоб боротися зі зневажливою поведінкою серед тих, хто знайомиться онлайн.

Автори кампанії випустили посібник з «основ етикету на побаченнях і порад щодо взаємодії в секс-позитивних середовищах». Вони обґрунтовують це тим, що побачення іноді можуть іти не за планом, а часом навіть бути небезпечними.

«Супервичерпний посібник про те, як убезпечити себе й інших від д*вбой*бства, яким би ненавмисним воно не було. Хоча деякі речі є очевидними, інші можуть бути для вас новими, і більшість із нас були винними в тому, що дозволили стосункам перейти до «гостингу», якщо не більше», – зазначають автори кампанії.

Ґайд містить перелік небажаний сексуальних актів, як-от: стелсинг, коли сексуальний партнер без взаємної згоди знімає презерватив; кіберфлешинг, коли хтось самовільно надсилає фото своїх статевих органів, і примус до сексу.

«Головна порада: якщо хтось не каже «так» з першого разу, не соромтеся просто відступити й залишити людину в спокої», – ідеться в посібнику.

Також у ньому згадують про невербальні знаки згоди й незгоди, про приховування свого віку або сімейного стану під час знайомства та про секс із повагою до кордонів одне одного. Окрім цього, у посібнику пояснюються явища, як-от: «гостинг», «зомбінг», «кет-колінг», «бомбардування любов’ю» й багато інших, які можуть повпливати на розвиток стосунків.

Дослідження застосунків для знайомств від Pew Research Center за 2020 рік показало, що 47% користувачів таких застосунків, віком від 18 до 34 років, отримували відверті повідомлення або зображення, на які вони не погоджувалися. Згідно з тим самим дослідженням, 19% молодих жінок стверджують, що їм погрожували фізичною розправою в чатах застосунків.

У відповідь на це різні платформи для знайомств впроваджують захисні технології від токсичної поведінки. Наприклад, застосунок Bumble розробив інструмент Private Detector, який попереджає користувачів, що їм надіслали непристойне фото, й автоматично розмиває зображення.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.