Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрем’єрку Данії Метте Фредеріксен вважають однією з кандидаток на посаду генсека НАТО

Прем’єрка прокоментувала цю інформацію

Прем’єр-міністерку Данії Метте Фредеріксен запросили відвідати Білий дім наступного місяця, що спровокувало припущення, що її розглядають як кандидатку на посаду генерального секретаря НАТО. Про це пише Politico.

Розмови про призначення Фредеріксен генсекретаркою НАТО лунають у внутрішніх колах альянсу, що підтвердили кілька анонімних джерел звідти. «Я думаю, що вона серйозна кандидатка. Її справді серйозно розглядає низка більших союзників», – сказав один із західноєвропейських дипломатів анонімно. Інший високопоставлений дипломат із Центральної Європи повторив цю думку.

Метте Фредеріксен вважають лідеркою, яка відповідає багатьом вимогам до кандидата на посаду очільника НАТО. Також в альянса нині існує запит саме на жінку на цій посаді, оскільки всі попередні генсеки НАТО були чоловіками.

Водночас сама Фредеріксен відкидала ці припущення й наполягала, що вона не є кандидаткою й не планує покидати посаду прем’єр-міністерки.

«Я припускаю, що ми будемо обговорювати саміт НАТО у Вільнюсі, але я не претендую на іншу роботу, окрім як прем’єр-міністерки Данії», – сказала прем’єрка, згадуючи свій майбутній візит до США.

Відомо, що на зустрічі у Вашингтоні прем’єрка Данії й Джо Байден переглянуть «свої зусилля як союзники по НАТО й близькі партнери щодо зміцнення трансатлантичної безпеки й економічного процвітання» й обговорять «непохитну підтримку України перед лицем жорстокої агресивної війни росії».

Нинішній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг має залишити свою посаду наприкінці вересня цього року. Відомо, що йому шукатимуть заміну найближчим часом.

За різними джерелами на позицію генсека НАТО вірогідно претендують: віцепрем’єрка Канади Христя Фріланд, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн й інші.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.