Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАнтоніна Самойлова стала першою українкою, яка піднялася на Еверест двічі

І шостою українкою, яка підкорила найвищу вершину

Альпіністка Антоніна Самойлова 24 травня зійшла на Еверест – найвищу вершину земної кулі. Вона стала першою українкою, яка двічі піднялася на цю гору. Своєю історією сходження альпіністка ділилася на сторінці в Instagram.

«Знову я підняла прапор своєї прекрасної країни на вершині світу! Він майорив вище всіх прапорів у ту хвилину як символ свободи й незламності духу! Мрійте, люди! Мрії обов‘язково збуваються», – написала Самойлова.

Альпіністка поділилася, що планувала безкисневе сходження, але це стало неможливим через важку хворобу й погодні умови. «Незважаючи на всі негаразди, я змогла піднятися на Еверест удруге», – повідомила Самойлова.

Антоніна Самойлова вже сходила на Еверест у травні 2022 року. Як розповіла альпіністка, вона не планувала схоження, проте змінила свою думку, коли дізналася, що ніхто з українських альпіністів не планує підніматися на Еверест.

«Дізнавшись, що через війну ніхто з України не піде на вершину, й уявивши, що на найвищій точці світу не буде прапору моєї незламної країни, я ухвалила рішення. За 10 днів до сходження. І синьо-жовтий стяг на Евересті майорів! А я стала шостою українкою, яка зійшла на найвищу вершину у світі», – писала Самойлова.

Обидва сходження вона присвятила незламності українців і боротьбі за свободу у війні проти росії. Зараз, допоки Антоніна намагається прославити українців на світовій альпіністській арені, її батько й брат захищають Україну на службі в лавах ЗСУ.

Сходити на вершини Самойлова почала у 2018 році. Це сталося після смерті її мами. Першою стала гора Кіліманджаро – найвища точка Африки. Опісля Антоніна піднялася на Ельбрус, Вінсон, найнебезпечнішу у світі К2 (гірська вершина Чоґорі) і на гору Еверест.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.