Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗ’явилась освітня платформа про повернення до сексуального життя після бойових поранень

На ній зібрали корисні статті на актуальні теми

Veteran Hub спільно з креативною агенцією Patsany Agency запустили першу в Україні освітню платформу Resex про повернення воїнів до сексуального життя після поранення.

На платформі військовослужбовці, ветерани й ветеранки, а також їхні партнери й партнерки можуть ознайомитися з практичними рекомендаціями й посібниками щодо сексуальності й інтимності після поранень.

«Секс і сексуальність усе ще залишаються табуйованими в Україні темами. А особливо, коли йдеться про військових, які пережили фізичну травму або стикаються з психологічними наслідками участі в бойових діях», – кажуть засновники платформи.

На Resex уже можна переглянути посібник «Любись», де є відповіді на поширені запитання щодо прийняття власного тіла після бойових поранень чи зміни лібідо. А також є поради, як діяти, щоб відновити й налагодити близькі стосунки зі своїми партнерами/-ками. Посібник доступний у двох версіях – для військовослужбовців і військовослужбовиць.

На платформі також зібрані корисні тематичні статті на різні актуальні теми щодо відновлення й підтримки сексуального життя в парах військових. Наприклад, як говорити про поранення з партнером/-кою, як травма й бойовий досвід впливають на стосунки в парі, як відновити й урізноманітнити сексуальний досвід у нових умовах.

Крім того, команда проєкту пропонує ознайомитися з дослідженням «Сексуальність та інтимність воїнів з пораненнями». Воно окреслює основні бар’єри в поверненні до сексуального життя й позитивний досвід їхнього подолання.

За даними МОЗ, 2041 військовий отримав статус людини з інвалідністю від початку повномасштабного вторгнення й проходить шлях змін. А за словами військових медиків і психологів, понад 30% військових, повертаючись додому, мають зміни в сексуальному житті, зокрема що стосуються відбудови близьких й інтимних стосунків із партнером чи партнеркою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.