Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США лікарка отримала догану, бо розповіла ЗМІ, що зробила аборт 10-річній дівчинці

Її звинуватили в порушенні конфіденційності пацієнтки

Лікарка Кейтлін Бернард з Індіани зробила аборт 10-річній потерпілій від зґвалтування із сусіднього штату Огайо. Вона отримала догану й штраф у розмірі трьох тисяч доларів, бо розповіла про цей випадок репортеру. Про це пише Associated Press.

Державна медична ліцензійна рада проголосувала за те, що лікарка Кейтлін Бернард не дотримувалася законів про конфіденційність, коли розповіла репортеру газети про аборт дівчинки, попри те, що Бернард не повідомляла жодних ідентифікаційних даних постраждалої.

Представники ради вирішили, що саме сукупність інформації про рідкісний випадок 10-річної вагітної дівчинки могли розкрити її особу. На їхню думку, лікарка мала використати в розмові з репортером гіпотетичний приклад.

«Я вважаю, що людям надзвичайно важливо знати, через що доведеться пройти пацієнтам унаслідок ухвалених законів (щодо абортів – ред.), які врахували лише гіпотетичний, а не реальний вплив на життя», – прокоментувала Бернард.

На хвилі уваги до цього випадку минулого літа генеральний прокурор штату Індіана й противник абортів Тодд Рокіта заявив Fox News, що розслідуватиме дії Бернард, і назвав її «активісткою абортів, яка діє як лікарка». Тоді ж заступник генерального прокурора Корі Войт назвав розповідь Бернард «кричущим порушенням» приватного життя пацієнтки».

Цитату Бернард про 10-річну вагітну внаслідок зґвалтування опублікувала газета Indianapolis Star після скасування справи «Ро проти Вейда», 1 липня 2022 року. Тоді ця історія викликала такий резонанс, що деякі медіа й політики припускали, що лікарка сфабрикувала її. Однак ґвалтівника згодом затримали в Колумбусі, штат Огайо.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.