Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУв’язнення й смертна кара: президент Уганди підписав закон проти ЛГБТК+ людей

Активісти й правозахисники обіцяють оскаржити закон

Президент Уганди Йовері Мусевені підписав закон проти ЛГБТК+ спільноти. Про це пише Reuters.

В Уганді гомосексуальні стосунки були заборонені й раніше, однак новий закон посилив покарання за них і розширив свою дію на лесбійок, бісексуалів, трансгендерних і квір-людей. За «пропаганду нетрадиційних стосунків» каратимуть 20 роками в’язниці. За гомосексуальні стосунки з ВІЛ-позитивною людиною передбачена смертна кара в разі, якщо один із партнерів передав вірус іншому.

Наразі багато хто з представників ЛГБТК+ спільноти закрив свої облікові записи в соціальних мережах і втік із дому, а дехто прагне виїхати за кордон. Активісти й правозахисники обіцяють оскаржити дискримінаційний закон.

Уганда є однією з країн, яка щорічно отримує великі суми дотацій від своїх західних партнерів, зокрема на медицину. Після ухвалення закону проти ЛГБТК+ людей країна знову опинилася під загрозою санкцій. Рішення Мусевені засудили Європейський Союз, Організація Об’єднаних Націй і коаліція міжнародних компаній.

Минулого разу, у 2014 році, уряд Уганди вже відхиляв подібний закон, оскільки фінансова допомога з-за кордону була призупинена. Цього ж разу Мусевені закликав законодавців протистояти «тиску з боку імперіалістів».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.