Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві невідомі напали на художника Даніеля Скрипника. Вони вигукували гомофобні фрази

І погрожували йому смертю

У Києві, у районі Подолу, ввечері 28 травня невідомі напали на художника Даніеля Скрипника. Про це повідомила громадська організація «УкраїнаПрайд», а також сам Даніель у своєму Instagram.

Він розповів, що йшов увечері містом і зустрів групу з шести людей, серед яких була одна дівчина і п’ятеро чоловіків. Один із цих чоловіків пішов за Даніелем і почав вигукувати гомофобні фрази на його адресу.

«Чоловік почав вживати нецензурну лексику й погрожувати мені смертю через мою зовнішність і сексуальну орієнтацію, яка на думку чоловіка не є прийнятною. Після декількох слів він ударив мене в голову, продовжуючи атаки. У цей час іще двоє людей з цієї компанії намагалися на мене напасти», – розповів Даніель.

За його словами, йому вдалося втекти від нападників, серйозних ушкоджень він не отримав, лише санда на ногах і руках. В «УкраїнаПрайд» повідомили, що разом із Даніелем звернулися в поліцію.

Також в організації наголосили на необхідності ухвалення законопроєкту №5488 про відповідальність за дискримінацію й нетерпимість.

«Ми нагадуємо, що в Україні досі немає дієвого кримінального законодавства про злочини на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації й гендерної ідентичності. Тобто нападники в більшості випадків залишаються без притягнення до відповідальності, що дає їм почуття безкарності й стимул для наступних злочинів», – зазначили в «УкраїнаПрайд».

Офіс омбудсмена також звернувся до Головного управління Національної поліції в Київській області через напад на Даніеля Скрипника. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що справа перебуватиме під його контролем.

«Для тих, хто ще не знає, поясню, що будь-яке насильство й дискримінація є неприпустимими в цивілізованому європейському суспільстві», – зауважив Лубінець, додавши, що за це передбачена кримінальна відповідальність згідно зі статтею 161 Кримінального кодексу України.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.