Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Мелітополі російські окупанти викрали журналістку Ірину Левченко і її чоловіка

Її колеги закликали вжити заходів для звільнення подружжя

У тимчасово окупованому Мелітополі російські окупанти викрали журналістку Ірину Левченко і її чоловіка Олександра. Як повідомляє Центр журналістської солідарності Запоріжжя, подружжя зникло ще 6 травня, а згодом стало відомо, що їх «без будь-яких пояснень» затримала російська окупаційна влада.

У центрі зазначають, що свого часу Ірина Левченко працювала журналісткою у відомих загальнонаціональних періодичних виданнях. Але нині і вона, і її чоловік – пенсіонери, які не займаються іншою трудовою діяльністю й мають проблеми зі здоров’ям.

«Утримують арештованих у нелюдських умовах, майже без їжі, у холодному підвалі, на бетонній підлозі, їх піддають фізичним і моральним тортурам, висуваючи абсолютно безглузді й надумані звинувачення в тероризмі. Як нам повідомили надійні джерела, Ірину згодом перевели в інше місце. Куди саме, досі невідомо», – зазначили в центрі.

Там заявили, що їх «глибоко обурює і хвилює грубе порушення прав людини стосовно колеги Левченко і її чоловіка». Вони закликали вжити заходів для звільнення подружжя.

«Журналісти вимагають від окупаційної влади Мелітополя припинити беззаконня, дотримуватися міжнародних норм на тимчасово захоплених українських територіях, повернути свободу журналістці-ветерану Ірині Левченко і її чоловікові Олександру Левченку», – ідеться в дописі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.