Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнські й шведські мисткині представили відео проти стереотипного зображення жінок

Щоб «змінити систему»

Українські й шведські мисткині створили анімаційне відео в межах проєкту Re-framing my body – 2, щоб протидіяти стереотипному зображенню жінок у медіа. Про це йдеться на сторінці проєкту.

Відео зосереджується на темах, як-от усвідомлення себе й власного тіла, життя під тиском стереотипів і звільнення від них. У його створенні взяли участь 15 українських художниць: Анастасія Іванова, Катерина Куцевол, Катерина Шиман, Ніна Марі, Дарина Фес, Тетяна Корнєєва, Тетяна Крамаренко, Тетяна Смріга, Вероніка Чередниченко, Вікторія Лихольот, Яна Григоренко, Олена Морозова, Ольга Аборонок, Світлана Михайлова й Анна Верещака.

«Я натрапила на статтю про те, як зображують жінок в українських медіа. Виявилося, що ситуація з цим дуже погана. Жінок або зображують стереотипно, або вони відсутні взагалі. Якщо все-таки жінка присутня на сторінках, то вся увага прикута до її зовнішності, а не до її діяльності, її думок. Але я переконана, що систему можна змінити», – каже Сибріг Доктер, одна з засновниць і кураторок проєкту.

Проєкт Re-framing my body – освітньо-творча програма для жінок, яка складається з онлайн-лекцій, дистанційної роботи й майстер-класів. Під час програми її учасниці досліджують жіноче тіло й створюють на основі цього мистецькі твори. Уперше цей проєкт відбувся в Україні у 2020 році.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.