Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСпівачка Sia розповіла, що має розлади аутистичного спектра

Про свій стан вона дізналася нещодавно

Австралійська співачка Sia повідомила, що перебуває в аутистичному спектрі. Про це пише Variety.

Про свій стан співачка розповіла в подкасті Rob Has a Podcast: «Я перебуваю в спектрі, я на реабілітації, і ще багато чого… Упродовж 45 років я думала: «Мені треба піти й одягнути свій людський костюм». І лише в останні два роки я стала повністю, повністю собою».

Публічно про свій аутизм Sia розповіла вперше. Вона сказала, що знайшла полегшення в тому, що знає, яка нейровідмінність [у неї] може бути, а яка – ні».

«Ніхто ніколи не зможе пізнати й полюбити тебе, коли ти сповнений таємниць і... живеш у соромі. І коли ми нарешті сидимо в кімнаті, повній незнайомих людей, і розповідаємо їм наші найглибші, найтемніші, найганебніші таємниці, і всі сміються разом із нами, і ми вперше в житті не відчуваємо себе шматками сміття й уперше відчуваємо, що нас бачать такими, якими ми є насправді, тоді можемо почати виходити у світ і просто діяти як люди, як люди з серцем, а не прикидатися кимось», – сказала Sia.

Розлади аутистичного спектра (РАС) — це стан, за якого нервова система людини і її мозок функціонують нетипово. Люди з аутизмом можуть мати труднощі із соціальною взаємодією, вербальною й невербальною комунікацією, повторювану поведінку, вузьке коло інтересів тощо. РАС не можна лікувати, але можна скорегувати й адаптувати людину до соціального життя.

Раніше Sia зрежисерувала свій перший повнометражний фільм «Музика» про підлітку з розладами аутистичного спектра. Фільм зазнав критики через те, що на роль дівчини з РАС обрали акторку Медді Зіглер, яка не перебуває в спектрі аутизму.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.