Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЖительку Саудівської Аравії заарештували за пости про розширення прав жінок

Вона підтримувала соціальні реформи в соцмережах

Жительку Саудівської Аравії Манахель аль-Отайбі затримали за пости у Twitter і Snapchat, у яких вона підтримувала впровадження соціальних реформ на користь жінок. Її затримали ще в листопаді 2022 року й досі тримають під вартою, пише The Guardian.

Манахель, 29-річну художницю й сертифіковану інструкторку з фітнесу, також звинувачують у використанні «провокативного» хештегу #societyisready, який закликає до скасування в країні правил чоловічої опіки. Також до справи Манахель додали свідчення релігійної поліції: вона нібито не носила «пристойного» одягу.

«Випадок Манахель – це приклад лицемірства й вибіркового застосування драконівських законів з боку уряду Саудівської Аравії. Вони розміщують фото іноземних моделей у купальниках в Instagram для просування туризму в країні, але увʼязнюють саудівських жінок за те, що вони публікують фотографії без абаї (національний одяг, який покриває все тіло – ред.)», – каже Халід Альджабрі, експерт із Саудівської Аравії й постійний коментатор американо-саудівських відносин.

У схожій справі жительку Саудівської Аравії Сальму аль-Шехаб, колишню аспірантку університету Лідса, засудили до понад 30 років ув’язнення. Сальму покарали за те, що вона мала обліковий запис у Twitter і підписувалася на «дисидентів й активістів», а також робила репости з їхніх сторінок.

Останнім часом Саудівська Аравія намагається залучати більше туристів і створити імідж країни, яка лібералізує суворі правила щодо жінок. Але попри це уряд країни продовжує затримувати саудівських жінок, які закликають до більш фундаментальних реформ.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.