Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПерший в історії Південної Кореї законопроєкт про одностатеві шлюби потрапив до парламенту

Утім він наврядчи отримає підтримку

До парламенту Південної Кореї подали перший в історії країни законопроєкт про одностатеві шлюби. Про це пише The Guardian.

Запропонував законопроєкт член невеликої опозиційної партії «Справедливість» Чан Хе Йонг. Він передбачає внесення змін до цивільного кодексу країни, щоб дозволити людям однієї статі укладати шлюб.

Законопроєкт підтримали 12 законодавців від усіх основних партій. Він є частиною трійки законопроєктів, які, як очікується, посилять тиск на уряд із метою розширити поняття сімʼї за межі традиційних критеріїв. Два інші законопроєкти стосуються цивільних союзів і можливості штучного запліднення (ЕКЗ) для незаміжніх жінок.

Утім законопроєкт навряд підтримають інші законодавці, пише The Guardian. Конституція Південної Кореї передбачає, що шлюб і родина створюються «на засадах гідності особистості й рівності статей». Це положення зазвичай розглядається як таке, що визнає лише різностатеві шлюби.

Минулі спроби надати юридичні права одностатевим парам наштовхувалися на опір релігійних груп, які стверджували, що такі кроки «легалізують гомосексуалізм». Цей же аргумент використовувався для блокування антидискримінаційного законодавства.

Політики часто називають громадську думку причиною протидії законам про рівність, зокрема про легалізацію одностатевих шлюбів. Згідно з опитуванням Hankook Research, 52% респондентів виступили проти одностатевих шлюбів у Південній Кореї.

У лютому у Південній Кореї вперше визнали правовий статус одностатевих пар з огляду національного медичного страхування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.