Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄС приєднається до Стамбульської конвенції

«Насильство щодо жінок є неприйнятним і йому треба покласти край»

Рада Європейського Союзу схвалила приєднання ЄС до Конвенції про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, відомої як Стамбульська конвенція. Про це йдеться на сайті Ради ЄС.

«Насильство щодо жінок є неприйнятним і йому треба покласти край. Цим діям не місце в наших суспільствах. Стамбульська конвенція є орієнтиром і каталізатором дій», – наголосила міністерка гендерної рівності й заступниця міністра зайнятості Швеції Пауліна Брандберг.

У раді зазначили, що приєднання ЄС до Стамбульської конвенції сприятиме забезпеченню рівності між жінками й чоловіками.

Зазначається, що рада і Європейський парламент працюють над законом ЄС про боротьбу з насильством щодо жінок і домашнім насильством. Він має намір криміналізувати низку правопорушень у всьому ЄС, як-от: обмін інтимними зображеннями без згоди, калічення жіночих статевих органів і кібердомагання.

Приєднання ЄС до Стамбульської конвенції не означає, що країни-члени автоматично її ратифікували. На території союзу цього не зробили ще шість держав: Чехія, Литва, Латвія, Словаччина, Болгарія й Угорщина.

Стамбульська конвенція – перший міжнародний документ, спрямований на ліквідацію насильства щодо жінок. Конвенція містить заходи щодо захисту постраждалих від насильства й надання їм підтримки.

В Україні конвенцію підписали ще у 2011 році, але ратифікували лише в червні 2022 року. Конвенція набула чинності в Україні 1 листопада 2022 року.

Ілюстрація: vectorjuice

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.