Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Мальті судили жінку за те, що вона зробила аборт

Це єдина країна ЄС, де повністю заборонені аборти

Суд Мальти висунув звинувачення жінці, яка зробила медикаментозний аборт у домашніх умовах. Про це повідомила Фундація прав жінок Мальти, пише The Guardian.

Команда юристів Фундації допомагала жінці впродовж усього судового процесу. Подробиці справи невідомі, окрім того, що жінку «звільнили умовно».

«Доступ до безпечного аборту визнаний у всьому світі як основна частина охорони здоров’я жінок і їхнє основне право. Те, що жінок переслідують за це на місцевому рівні, повинно викликати сором у всіх нас», – зауважили у Фундації прав жінок.

Мальта – єдина країна в ЄС, де повністю заборонені аборти. Згідно із законами країни, аборт передбачає кримінальну відповідальність. Утім, у травні 2021 року газета Times of Malta повідомляла, що за останні п’ять років на Мальті нікого не притягували до кримінальної відповідальності за проведення аборту або надання засобів для переривання вагітності.

За даними видання, три особи перебували під слідством через імовірний аборт у період між 2015 і 2020 роками, але їм не висували звинувачень. Із 2000 року три жінки були засуджені, останній раз у 2006 році, і жодна з них не відбула покарання у в’язниці.

Торік у листопаді уряд Мальти почав обговорювати законопроєкт, який дозволить переривати вагітність, якщо життя або здоров’я жінки знаходяться під серйозною загрозою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.