Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ іранських жінок, які не носять хіджаби, відбиратимуть автомобілі або водійські права

Уряд країни намагається боротися з протестувальниками

Поліцейським в Ірані наказали конфісковувати автомобілі або водійські права в тих жінок, які відмовляються носити хіджаб. Про це пише The Telegraph.

Спочатку порушниць штрафуватимуть приблизно на 93 долари. А відбирати авто чи водійські права будуть у тих, хто продовжуватиме відмовлятися носити хіджаб. Утім, секретар Вищої ради культурної революції Абдул Хоссейн Хосров Панах каже, що подальші обмеження буде важко запровадити, оскільки багато жінок в Ірані однаково відмовляються носити хіджаби.

«Згідно з новим законом, особа, яка не бажає носити хіджаб, є злочинцем і має бути заарештована, віддана під суд й оштрафована. Однак, зважаючи на велику кількість людей, які не підкоряються цьому закону, він не може бути виконаний», – сказав Абдул Хоссейн Хосров Панах в інтервʼю інформаційному агентству Fars.

Він також підкреслив, що «стародавні ісламські закони минулого» не працюватимуть у «нинішню епоху» режиму.

Старший викладач психіатрії в Тегеранському університеті Мохаммад Ходаярі підтримав ідею скасувати обов’язкове носіння хіджаба.

«Я не сумніваюся, що режим Ісламської республіки не зможе перемогти нинішній рух «Жінка, життя, свобода», який охопив нашу країну, і в його ж інтересах проявити ініціативу й скасувати обовʼязкове носіння хіджаба», – сказав Ходаярі.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї раніше стверджував, що кількість жінок, які виступають проти обовʼязкового носіння хіджаба в Ірані, є «дуже малою». Проте офіційне опитування 2021 року показало, що понад 70 % іранських жінок виступають проти обовʼязкового носіння хіджаба, запровадженого після Ісламської революції 1979 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.