Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМайже 50% українців вважають, що між жінками й чоловіками в ЗСУ немає нерівності – опитування

І понад половина опитаних вважають, що жінки в ЗСУ не зазнають дискримінації

Майже половина опитаних українців вважає, що між жінками й чоловіками в Збройних силах України немає нерівності. Про це свідчать результати дослідження групи «Рейтинг».

На думку 27% опитаних, нерівності між жінками й чоловіками в ЗСУ є дуже рідкісними, а 21% респондентів вважають їх досить рідкісними. Водночас близько 19% опитаних вважають, що між жінками й чоловіками в Збройних силах розповсюджена нерівність, а 6% вказали, що вона дуже розповсюджена. Ще 33% повідомили, що їм важко відповісти.

Щодо рівності загалом, то 67% опитаних вважають, що нерівність між жінками й чоловіками в Україні є рідкісною. А 23% опитаних українців відповіли, що вона є розповсюдженою.

За даними опитування, 51% українців вважають, що жінки не зазнають дискримінації під час проходження служби в ЗСУ, а 55% опитаних вказали, що нинішні умови проходження служби враховують потреби військовослужбовиць.

Також опитування показало, що 64% українців однозначно позитивно ставляться до жінок в ЗСУ, 21% – радше позитивно, а близько 3% – негативно.

Переглянути результати опитування повністю можна за посиланням.

Опитування проведене у березні 2023 року на замовлення Незалежної антикорупційної комісії (НАКО) за підтримки Українського ветеранського фонду Міністерства у справах ветеранів України.

В опитуванні методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) взяли участь 2000 респондентів віком від 18 років з усіх областей України, крім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок.

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.