Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПриблизно 9% дорослих у всьому світі ідентифікують себе як ЛГБТК+ – опитування

А видимість ЛГБТК+ спільноти зросла за останні два роки

Близько 9% дорослих у всьому світі відносять себе до ЛГБТК+ спільноти. Про це свідчать результати опитування, яке провела міжнародна дослідницька компанія Ipsos, пише The Hill.

З 7 лютого до 13 березня Ipsos опитала 22 514 дорослих із 30 країн. За даними опитування, у середньому 3% людей у всьому світі ідентифікують себе як лесбійки або геї, 4% – як бісексуали, 0,9% – як пансексуали, омнісексуали або асексуали.

Представники «зумерів» (народжені після 1997 року) більш ніж удвічі частіше визнають себе бісексуалами, пансексуалами або асексуалами, ніж міленіали, і більш ніж учетверо частіше, ніж представники покоління X (1965–1980) і бебі-бумерів (1946–1964).

Щодо гендерної приналежності, 1% респондентів по всьому світу сказали, що ідентифікують себе як трансгендерних людей, ще 1% – як небінарних, гендерно неконформних або гендерфлюїдних. Ще 1% опитаних вказали, що не ідентифікують себе ні як чоловіки, ні як жінки.

За даними опитування, видимість ЛГБТК+ спільноти зросла за останні два роки: кожен другий дорослий заявив, що має гомосексуального родича, друга чи колегу. Кожен четвертий заявив, що в нього є бісексуальний знайомий, а кожен восьмий має серед знайомих трансгендерних, небінарних, гендерфлюїдних чи гендерно неконформних людей.

Опитування також показало, що жінки частіше повідомляли, що знають когось, хто ідентифікує себе як ЛГБТК+.

Щодо одностатевих шлюбів, то середній рівень підтримки легалізації таких шлюбів у 30 країнах становив близько 56%. Найвищий відсоток у Нідерландах і Португалії (80%), а найнижчий у Туреччині (20%). У Сполучених Штатах 54% респондентів заявили, що підтримують легалізацію одностатевих шлюбів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.