Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Ірані патрулюють міста, щоб виявляти підпільні клініки, де роблять аборт

Аборти в країні майже повністю заборонені

Іранська проурядова напіввійськова організація «Басідж», яка виконує функцію народної міліції, патрулює міста, щоб виявляти підпільні клініки, де роблять аборт. Так Іран намагається впоратися зі скороченням чисельності населення, пише The Telegraph.

Так званий волонтерський «абортний патруль», або Nafs (означає «життя» перською мовою), патрулює міста Ірану й виявляє лікарні, які роблять «нелегальні» аборти. За словами чиновника Міністерства охорони здоров’я Ірану Сабера Джабарі Фаруджі, з порушниками «суворо розправлятимуться», а медичний персонал позбавлятимуть ліцензії. Минулого місяця в Ірані вже закрили одну клініку, які надавала жінкам послугу аборту.

Жінки в Ірані можуть легально зробити аборт лише в разі, якщо плід має генетичні захворювання або якщо вагітність загрожує життю матері чи дитини. За офіційними даними, щорічно в Ірані проводиться близько 10 тисяч легальних абортів, однак у країні діють підпільні клініки, де жінки можуть перервати вагітність за власних умов.

В Ірані діє обмежений доступ до засобів контрацепції. Жінки в Ірані, які вагітніють поза шлюбом, стикаються із осудом, насиллям і штрафами. Такі підпільні клініки були можливістю для жінок перервати вагітність, якщо вони не були готовими до неї.

«Доступ до безпечних абортів має вирішальне значення. Поки пара, особливо мати, не можуть повністю піклуватися про дитину й виховувати її, вони не можуть бути відповідальними, відданими батьками. Жінка, яка не хоче народжувати, може вдатися до небезпечних засобів, щоб зробити аборт, і це буде загрожувати її життю», – наголосила Афсанех, викладачка соціальних наук у Тегерані.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.