Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОб’єднання Oxfam випустили ролик на підтримку ЛГБТК+. Там помітили Роулінг зі значком «TERF»

В об’єднанні заперечили будь-яку схожість персонажки ролику з письменницею

Міжнародне об’єднання Oxfam опублікувало анімаційний ролик на підтримку ЛГБТК+ людей у межах кампанії #ProtectThePride, яка відстоює безпеку ЛГБТК+ спільноти по всьому світу.

Як пишуть PinkNews, ролик створила індійська студія Falana Films, яку очолюють жінки. У ньому йдеться про те, як порушуються права квір-людей і як можна гарантувати безпеку ЛГБТК+ спільноті.

Відео розкритикували через фрагмент із трьома персонажами, які уособлюють групи ненависті, що нападають на ЛГБТК+ спільноти онлайн й офлайн. Користувачі соцмереж помітили, що персонажка посередині схожа на письменницю Джоан Роулінг. На своєму одязі вона мала значок із написом TERF, яким описують трансексклюзивних радикальних феміністок, які відкидають твердження, що трансгендерні жінки є жінками. Іноді термін використовують щодо будь-яких людей із трансфобними поглядами.

Фото: Oxfam

В Oxfam повідомили, що не мали наміру зображати конкретних людей у своєму відео, а будь-які збіги є помилкою. Вони видалили ролик зі своїх соцмереж, а згодом завантажили нову версію, з якої прибрали фрагмент із трьома персонажами.

Джоан Роулінг публічно не реагувала на відео, однак вона вподобала кілька постів у Twitter, які критикували ролик.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.