Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІз початку року понад 1800 дітей постраждали від злочинів – Нацполіція

Також понад 700 дітей вчинили майже 1200 кримінальних правопорушень

Із початку 2023 року в Україні скоєно 2033 злочини проти неповнолітніх, унаслідок яких постраждали понад 1800 дітей. Також понад 700 дітей вчинили майже 1200 кримінальних правопорушень. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків голови Нацполіції Іван Вигівський.

«Російська збройна агресія поставила нові виклики перед усіма державними інституціями, що захищають права дітей. Це збільшення кількості постраждалих від війни, обстріли, проблеми з доступом до освітнього середовища, зростання кількості дітей, які залишилися без батьківського піклування, і багато інших. Зокрема і з урахуванням вказаних факторів діти вчиняють правопорушення і є потерпілими від них», – зазначив Вигівський.

Очільник НПУ повідомив, що минулого тижня за ініціативи генпрокурора Андрія Костіна стартував пілотний проєкт імплементації в практичну діяльність міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини. За словами Вигівського, в основі пілотного проєкту – «дитиноцентризм», тобто всі етапи процесу будуються навколо неповнолітніх, з урахуванням їхніх інтересів, права на захист і допомогу.

Пілотний проєкт запроваджується в шести регіонах України: у Житомирській, Кіровоградській, Львівській, Чернівецькій і Черкаській областях, а також у Києві. Після завершення нові стандарти закріплять законодавчо, масштабувавши принципи дружнього до дітей правосуддя на всю країну.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.