Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПроти керівництва владної партії Тайваню масово висувають звинувачення в сексуальних домаганнях

Президентка країни вибачається вдруге за тиждень

Президентка Тайваню Цай Інвень вдруге за тиждень вибачилася у відповідь на звинувачення в сексуальних домаганнях, які висували проти керівництва Демократичної прогресивної партії (ДПП) – політичної партії Тайваню, яка очолює зелену коаліцію.

Як пише The Guardian, за останній тиждень надійшло майже два десятки звинувачень у сексуальних домаганнях проти відомих політичних діячів Тайваню. Кілька людей уже подали у відставку, серед яких радник президентки з питань національної політики Ян Чі-фа.

Також уже колишня співробітниця ДПП Чень Цянь-роу розповіла, що зазнала сексуальних домагань від режисера після зйомок відеоролика. Вона поскаржилася на це керівниці партійного відділу розвитку жінок Сю Цзятянь, але та нібито відмахнулася від скарги, а саму Чень Цянь-роу звинуватила в тому, що вона «не уникала режисера». Згодом Сю Цзятянь відсторонили.

У 2024 році в Тайвані відбудуться президентські вибори. За даними одного з соціологічних агентств, на які посилається The Guardian, підтримка ДДП впала більш ніж на третину за кілька днів після першого допису Чень Цянь-роу. ДПП на чолі з Цай Інвень виступають за те, щоб офіційно визнати незалежність острова від Китаю, і конкурують із Гоміньданом, які виступають за об’єднання з Китаєм.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.