Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Греції відсторонили священника, бо він дозволив дівчатам брати участь у богослужінні

У ролі, яку традиційно виконують хлопці

Елладська православна церква відсторонила священника в Афінах, бо він дозволив двом дівчатам брати участь у богослужінні в ролі, яку традиційно виконують хлопці. Про це пише Greek Reporter.

Рішення отця Александроса допустити до богослужіння дівчат засудили консервативні кола. Його звинуватили в порушенні традиції Елладської православної церкви. Отцю Александросу заборонили служити Божественну Літургію та проводити вінчання, хрещення й сповіді, доки Священний Синод Елладської православної церкви не обговорить це питання й не вирішить подальшу долю священника.

Відсторонення отця Александроса засудила низка священнослужителів і богословів у Греції. Вони звинуватили керівництво церкви в потуранні «фундаменталістським, нетерпимим й ультраортодоксальним елементам» і в тому, що вони «застрягли в минулому».

Отець Александрос вважається одним із найвідоміших представників Елладської православної церкви. Він має ступінь доктора богослов'я Афінського університету й написав кілька книг, зокрема працю «Православ'я та іслам», яка отримала кілька міжнародних нагород.

Фото: Facebook/Σοφία Πολ

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.