Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниFacebook видалив рекламу прокладок Bodyform за слово «вагіна»

За «рекламування продуктів і послуг для дорослих»

Facebook видалив рекламний ролик бренда Bodyform за згадку слова «вагіна». Про це пише The Telegraph.

У ролику від Bodyform перехожим показували картки зі словами, повʼязаними з жіночим тілом, як-от «вагіна» чи «вульва», просили назвати їх і пояснити, що вони означають. Відео починається зі слів: «Вагіна – одне з найбільш цензурованих слів у соцмережах, тому наша місія полягає в тому, щоб відновити всі ті слова, які ви боїтеся вимовити».

У Bodyform стверджують, що отримали повідомлення від Facebook, у якому йшлося: «Реклама не повинна просувати продаж чи використання продуктів або послуг для дорослих. Реклама, що просуває продукти або послуги сексуального й репродуктивного здоровʼя, як-от контрацепція, повинна бути орієнтована на людей у віці від 18 років і старше, і не повинна фокусуватися на сексуальному задоволенні».

Після цього Bodyform розмістили посилання на відео на YouTube із цензурованими підписами: «V@g!na», «Vul\/a» і «Cl!t0r!s». У команді бренда кажуть, що не хотіли цензурувати слова, але «Facebook мав іншу думку».

Прессекретар Bodyform Гарет Люсі сказав, що реакція Facebook була «прикрою, але не несподіваною».

«Наша остання кампанія, що виступає проти непотрібної цензури слів, які зазвичай використовуються в розмовах про жіночі тіла і їхній досвід, була цензурована з боку деяких соцмереж. Тим самим вони лише підкреслили необхідність проведення подібних кампаній, спрямованих на подолання барʼєрів, які заважають жінкам відкрито й упевнено говорити про своє тіло», – сказав Люсі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.