Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗатримана кримська татарка Леніє Умерова написала листа з російського СІЗО

Вона подякувала за підтримку й висловила надію на швидке визволення

Кримська татарка Леніє Умерова, яку утримують у російському СІЗО, написала листа з подякою за підтримку й висловила надію на швидке визволення. Фотографією листа, який Леніє написала ще 30 травня, поділився її брат Азіз Умеров.

Він повідомив, що федеральна служба безпеки рф довго перевіряє листи від Леніє, тому їхня родина отримує вкрай мало інформації. Леніє заборонили писати українською або кримськотатарською мовами.

«Пів року тому я їхала до своїх батьків у Крим, щоб провідати й підтримати. Їхала з миром і чистими намірами. Доїхати так і не вдалося. Ось уже пів року відбувається чортзна-що. Спасибі Вам велике, що тримаєте руку на пульсі й не залишаєте одну, допомагаєте тримати голову холодною та грієте серце... Я вірю в справедливість і в те, що рано чи пізно будь-яке свавілля закінчується! І це теж закінчиться!» – написала Умерова.

Що передувало

У грудні 2022 року Леніє Умерову затримали російські силовики під час перетину російсько-грузинського кордону нібито за порушення правил режимної зони. Тоді Умерова їхала до тимчасово окупованого Криму, щоби провідати свого онкохворого батька.

До 16 березня Леніє перебувала в Центрі тимчасового утримання іноземних громадян біля Владикавказа. У ніч проти 16 березня її випустили з Центру утримання, але біля воріт її схопили четверо чоловіків і відвезли до незнайомого району Владикавказа. Опісля Леніє Умерову майже одразу затримали. Дівчину продовжували утримувати під приводом різних адміністративних арештів.

На початку травня Леніє Умерову заарештували за підозрою в шпигунстві.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.