Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Італії хочуть анулювати свідоцтва про народження для дітей у лесбійських парах

Прокурорка вимагає прибрати з документів ім’я небіологічної матері

Валерія Санзарі, державна прокурорка Падуя (міста й муніципалітета в Італії), закликала анулювати 33 свідоцтва про народження дітей, які народилися в лесбійских парах у 2017 році. Вона вимагає, щоб із документів прибрали ім’я небіологічної матері. Про це пише Reuters.

Із таким проханням Санзарі звернулася до суду. Там винесуть рішення щодо її вимог пізніше цього року.

Якщо зі свідоцтва про народження дитини викреслити ім’я матері, то її позбавлять низки прав. Наприклад, вона не зможе забрати дитину зі школи без письмового дозволу партнера. Якщо юридично визнані батько чи мати дитини помирають, то дитину можуть забрати з рідної домівки й передати під опіку держави.

Щоб відновити свої батьківські права, небіологічна мати повинна пройти тривалу й дорогу процедуру усиновлення.

Ініціатива Санзарі обурила італійську ЛГБТК+ спільноту. Водночас уряд країни підтримав рішення прокурорки.

«В Італії шлюб укладається тільки між чоловіком і жінкою, і тому лише біологічні батько чи мати є тими, чиє прізвище може бути зареєстроване», – заявив Лука Чіріані, міністр зі звʼязків з парламентом.

Італія легалізувала одностатеві цивільні союзи у 2016 році, але не надала парам повного права на усиновлення, побоюючись, що це сприятиме сурогатній вагітності, яка залишається нелегальною в країні.

За відсутності чіткого законодавства з цього питання деякі суди ухвалювали рішення на користь того, щоб дозволити одностатевим парам усиновлювати дітей одне одного. А мери деяких міст, зокрема Падуї, реєстрували обох партнерів одностатевих союзів як батьків дитини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.