Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Та вона вийде заміж»: студенти ЛНМУ поскаржилися на сексизм з боку адміністрації університету

Студенти й медики закликали МОЗ відреагувати

Студенти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького після розподілення на інтернатуру поскаржилися на образливі й сексистські жарти з боку адміністрації університету. Про це, як пише ZMINA, повідомила студентка університету Марія Грищук. Вона опублікувала відео з розподільної конференції.

На відео ректор університету Борис Зіменковський коментує прізвища студенток і їхню обрану спеціалізацію.

«Волкодав.. ох і фамілія. З таким прізвищем і до дітей», – каже ректор на одному з відео, на що членкиня комісії йому відповідає: «Та вона вийде заміж». Також Зіменковський пожартував над студенткою, яка обрала хірургічне спрямування: «Жінка, а хоче різати… Сумно. Я б такої знати не хотів… А якщо мене заріже вночі?»

Окрім цього, Марія Грищук поскаржилася на організаційні процеси в університеті. Зокрема, вона розповіла, що процедура розподілу на інтернатуру, яка базується на рейтинговій системі, відбулася з порушеннями, що позбавило кількох студентів вищих місць у рейтингу.

У коментарях до допису Марії Грищук студентів ЛНМУ підтримали медики зі Львова й інших міст. Вони закликали Міністерство охорони здоров’я й безпосередньо міністра Віктора Ляшка розібратися в ситуації й ужити відповідних заходів щодо ректора університету Бориса Зіменковського.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.